Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Συμμετοχή σε Μαθητικό Συνέδριο με θέμα την Τέχνη

Η ομάδα μας μας έλαβε μέρος στο 2ο μαθητικό συνέδριο με τίτλο «Δημιουργική μάθηση με τη συμβολή των Τεχνών» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 15 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Πολύκεντρο του Δήμου Νέου Ηρακλείου. Τη διοργάνωση του συνεδρίου είχαν αναλάβει από κοινού οι Σχολικές Σύμβουλοι Μαρία Κωττούλα ΠΕ02, Β΄ Αθήνας και Χριστίνα Παπαζήση ΠΕ04, Γ΄ Αθήνας, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας, το 1ο ΓΕ.Λ. Ηρακλείου και την Επιστημονική Μονάδα "Τέχνες" του ΙΕΠ.
Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα
• παρουσίασαν δύο αποσπάσματα από τη δραματοποιημένη διασκευή του διηγήματος «Αμερικάνος» του Αλ. Παπαδιαμάντη και παράλληλα μια επιγραμματική αναδιήγηση του συνόλου του έργου, επιχειρώντας τον συσχετισμό του με το φαινόμενο του "brain drain" (=αποδημία μορφωμένων Ελλήνων στο εξωτερικό) που χαρακτηρίζει την εποχή μας.
• τραγούδησαν ζωντανά το τραγούδι «Τα άστρα στήσανε χορό» που συνέθεσαν οι ίδιοι εμπνεόμενοι από τους παραδοσιακούς χορούς και τον έναστρο ουρανό, με σκοπό να αναδείξουν με έναν ευφάνταστο τρόπο τη σημασία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς και την ανάγκη διατήρησης και προστασίας της.

Για την παρουσίαση του προγράμματος του συνεδρίου οι μαθητές του 1ου ΓΕ.Λ. Νέου Ηρακλείου συνεργάστηκαν με δύο μέλη της πολιτιστικής ομάδας μας, την Έλενα Σ. και τον Μάνο Μ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου